Kurzy pro veřejnost

ONLINE PŘIHLÁŠKA NA VÝTVARNÉ KURZY

Tvořivé kurzy pro veřejnost – výtvarné
Pravidelně pořádáme výtvarné dílny pro veřejnost . Je to kurz složený z několika lekci. Konají se pravidelně ve čtvrtek od 17 hodin do 19.30 hodin. Kurzy jsou zaměřené hlavně na modelování a práci na hrnčířském kruhu. Volíme tematiku dle aktuálního období – vánoční, velikonoční apod.  Další náplň budeme upřesňovat podle přání účastníku. V předešlých kurzech jsme dle dohody zařadili ještě grafickou techniku – linoryt, vytváření z drátků a korálků, malbu na textil nebo pletení z pedigu.

Nově pro Vás připravujeme také jednorázové kurzy s aktuální tematikou.

Těšíme se na všechny, kteří rádi tvoří a tráví svůj volný čas v pohodovém prostředí.

Lektorka kurzů
Mgr. Petra Šolcová

Pletení z pedigu
V dnešní uspěchané a přetechnizované době čím dál více lidí pociťuje potřebu kontaktu s přírodou a přírodními materiály jako je proutí, sláma, šustí. Mezi ně patří i pedig.
Je to přírodní materiál, který se dováží z tropů jihovýchodní Asie. Jedná se o vnitřní část stonku popínavé palmy Calamus rotang neboli ratanu. Tato rostlina má stonek silný pouze několik centimetrů a dlouhý až 100 metrů. Dřevo má velmi světlou barvu, podobnou lipovému dřevu. Pedig je u nás hned po vrbovém proutí nejpoužívanější materiál pro pletení košů, košíků, ošatek, podnosů a dalších dekoračních i užitných předmětů.
V našem kurzu se naučíte základy práce s pedigem. Upletete si košíček, který si můžete vyzdobit ubrouskovou technikou tzv.decoupage (dekupáž). Také se naučíte plést zvoneček z pedigu.

Pin It on Pinterest

Share This